Havsgården

Havsgården är vår stolthet. Vi kan varmt rekommendera dessa 35 härliga och rymliga rum. Havsgården stod klar i maj 2010 och har höjt vår status som hotell med råge. Vi vågar påstå att fjorton av dessa rum på Havsgården har riktig stjärnstatus då de har direkt havsutsikt från terrassbalkongen. Precis utanför breder hela naturreservatet ut sig. Sju av dessa ljusa rum har en fantastisk utsikt över grästaket som pryder de fjorton rummen med havsutsikt. De resterande rummen i denna härliga atmosfär vetter mot berg och skog, som blir härligt närvarande. Här får tyvärr inte våra fyrfotade vänner följa med.

Klappergården

2004 byggdes Klappergårdens sjutton rum alla med egen terrass och utsikt mot en trevlig innergård. Ett av rummen är vår minisvit som har egen jacuzzi i badrummet.

Till några av rummen får fyrfotade vänner följa med. Detta mot en extra kostnad på SEK 300,- per rum.

Enegården

Enegården är våra tio äldsta hotellrum. Alla rum har altan mot en innergård med gemensam badtunna. I en del av dessa rum har du möjlighet att ta med din fyrfotade vän, mot en extra kostnad på SEK 300,- per rum.

Dessa enkla rum passar perfekt för dig som inte vill lägga så mycket pengar på boendet utan istället vill njuta av en god middag och den fantastiska naturen.

Sviten

Vårt hjärta! Vår pärla! Vår stora härliga svit som ligger i Havsgården.
Här vaknar du upp på morgonen med en härlig havsutsikt. Varför inte välja att äta frukosten på terrassen för att sen hoppa i ett avkopplande bad i ”din egen” varma utomhusjacuzzi som är belägen på grästaket?  Eller varför inte hoppa ner i ett varmt inomhusbad med ett doftande skumbad i ett specialdesignat kopparbadkar?

Vi lovar dig att här vill du vara mycket och länge!

Hotel & Restaurang Hovs Hallar

Vem hade kunnat tro det för över hundra år sedan? Att det lilla caféet, som grundades här 1915, en dag skulle bli ett helt familjeföretag med hotell och restaurang. När bröderna Waldemar och Wilhelm Larsson tog över caféverksamheten 1989, lät de bygga en stugby i Hovs Hallar. Så småningom utvecklades stugbyn till en restaurang och konferensanläggning med 62 rum och fem konferenslokaler. En unik miljö för alla som längtar efter orörd natur, harmoni och kulinariska fröjder.

Mycket av det som finns på menyn kommer från lokala producenter på Bjärehalvön – grönsaker, fisk, skaldjur, kött och fågel. Vi är extra stolta över att kunna erbjuda råvaror från vår egen gård, belägen bara 300 meter från restaurangen. Mer närodlat än så blir det knappast. För oss känns det självklart att vara ett ISO-certifierat miljöhotell med engagerat hållbarhetstänk.

Det är lätt att förstå att vandrare och naturälskare från när och fjärran vallfärdar till Hovs Hallar – för här bjuds man alltid på ett fascinerande skådespel oavsett årstid och väderlek. En av filmhistoriens mest berömda scener spelades in just i Hovs Hallar. Den dramatiska naturen blev en passande kuliss i öppningsscenen av Ingmar Bergmans film ”Det sjunde inseglet”. Visste du förresten att Hallar är ett äldre namn för hällar (klippor)? Och klippor och klappersten finns det gott om här. Klippmassiven varvas med enbuskar, björnbärssnår, backtimjan, strandloka – och ibland ett och annat nyfiket får.

Välkommen till denna magiska plats – mitt i naturen!