CYKLA PÅ BJÄREHALVÖN

ÖVERNATTA PÅ HOTELL HOVS HALLAR

Finns det något skönare än en cykeltur på sommaren? Ja, om cykelturen går runt Bjärehalvön i nordvästra Skåne! Även fast det inte finns så många cykelbanor på Bjärehalvön så är den vackra halvön som gjord för att upplevas på cykel. Det finns otroligt mycket att se här – kanske särskilt Hovs hallar, ett område intill havet med dramatiska klippformationer som enligt vissa rentav känns “utomjordiskt”. Och precis där, i mystiken, finns vi – Hovs Hallar Hotell.

Sök lediga rum här!

Vi är ett hotell med den ena foten i naturen och den andra i civilisationen. Till havet och de mystiska klipporna är det endast ett stenkast, och till Båstad eller Torekov ungefär tio minuter med bil. Hos oss bor man mysigt och ombonat, men samtidigt mitt i den Skånska naturens häftiga svängningar. Vill du cykla runt Bjärehalvön så kan du inte bo bättre än hos oss.

cykla på bjärehalvön

Cykelturer på Bjärehalvön

Det finns inga officiella cykelrundor på Bjärehalvön, men lyckligtvis har människorna bakom den fina och innehållsrika webbsidan upplevbjare.se knåpat ihop en del egna rundor. Några av dem följer här:

  • Båstad – Hovs Hallar – Båstad, ca 25 km. Den här rundan som börjar ganska slätt och lätt, men ganska snart, från Kattvik, bär det uppför. Bakom er kommer ni ha fin utsikt över Laholmsbukten, och när det så småningom planar ut och bär utför igen är det Kattegatt ni har framför er. Stanna till vid Hovs Hallar och njut av den magnifika naturen där, eller fortsätt slingan tillbaka till Båstad. Den här turen följer inga 90-vägar, men bitvis en del smalare 70-vägar, som dock inte brukar vara så väldigt trafikerade. (http://upplevbjare.se/cykelrunda-bastad-hovs-hallar-bastad/)
  • Båstad – Axelstorps skogar – Båstad, ca 16 km. Efter att ni har tråcklat er genom gatorna i Båstad kommer ni snart ut till Hallandsåsens kant och här blir det inledningsvis en del uppförsbackar. På de smala asfalterade vägarna passerar ni hagar och betesmarker, fält, gårdar och skogspartier. Målet för turen är den vackra bokskogen Axelstorps skogar (även Axelstorpsravinen). Här rekommenderas ett stopp och en tur till fots längs stigarna för att uppleva bäckravinen och den täta bokskogen. På cykelturen tillbaka mot går det mestadels utför och när ni kommer ut på Ängelholmsvägen finns det en cykelbana som leder er tillbaka till Båstad. (http://upplevbjare.se/cykelrunda-bpastad-axelstorps-skogar-bastad/)
  • Ängelholm – Vejbystrand – Ängelholm, ca 35 km. Den här cykelturen tar er längs den vackra kuststräckan norr om Ängelholm. Den går delvis tillbaka samma väg som ni kom, men det är för att undvika att ni måste cykla på stora, trafikerade vägar. Här kan ni i princip cykla så långt ni vill längs kusten (även vidare norrut förbi Vejbystrand) för att sedan vända tillbaka mot Ängelholm. Längs vägen kommer ni att passera fina stränder i bl.a. Björkhagen, Skepparkroken, Magnarp och Vejbystrand. (http://upplevbjare.se/cykelrunda-angelholm-vejbystrand-angelholm/)

Hovs Hallar Hotell – Perfekt om du vill cykla på Bjärehalvön

Även ifall man tänkt cykla på/runt Bjärehalvön och inte vill bo hos oss så är det ändå värt att titta förbi. Hovs hallar är verkligen ett måste att ha upplevt, och varför inte då passa på att lyxa till det med en utsökt lunch eller middag i vår restaurang? Vi är stolta att servera fisk, vilt och grönt från närområdet och våra duktiga kockar kan sannerligen konsten att komponera ihop den perfekta måltiden.

Du är alltid välkommen till oss på Hovs Hallar Hotell. Vi ser fram emot att få ta hand om dig!

Boka konferens vid havet

Hos oss kan ni konferera i en natur skapad av sol, vind och vatten. Totalt har vi fem konferenslokaler med olika storlekar, standard och prisklasser. Ett möte hos oss kombinerar effektivt arbete med underbar natur.

LÄS MER

Välkommen på lunch

Samtliga vardagar: 11.30-14.30

Lunchmeny denna vecka