FÅGELSKÅDNING I SKÅNE

ÖVERNATTA PÅ HOTELL HOVS HALLAR

Skåne är förutom Sveriges sydligaste landskap kanske även det vackraste. Skåne bjuder på ett rikt växt- och djurliv, inte minst när det kommer till fåglar. Faktum är att fågelskådare från hela vårt avlånga land kommer till Skåne för att uppleva fågelskådning i Skåne.

Hotell Hovs Hallar

0431- 44 83 70
info@hovshallar.com

Sök lediga rum här!

Hovs Hallar är ett hotell med den ena foten i naturen och den andra i civilisationen. Vi är beläget precis vid Hovs hallar naturreservat – en dramatisk plats intill havet som utgörs av häftiga klippformationer. Här trivs en mängd olika fågelarter, och Hovs hallar besöks frekvent av nyfikna fågelskådare. Många av dem väljer att bo hos oss.

fågelskådning skåne

Fåglar att skåda i Skåne vid Hovs hallar

Det finns massa olika typer av fåglar att skåda i Hovs hallar naturreservat. Huvudattraktionen är havsfåglar som vid stark vind “trycks in” mot fastlandet vid Hovs hallar. Nedan följer ett axplock av fåglar man kan förvänta sig att få se:

  • Alkor. Alkor är en art av atlantfåglar som till utseendet liknar pingviner. De är duktiga dykare och simmare. Deras föda består av fisk, kräft- och blötdjur.
  • Liror. Liror tillhör familjen stormfåglar. Det finns många olika typer av liror, men gemensamt är att de håller till ute till havs och tycker om fisk.
  • Stormsvalor. Stormsvalan är en havsfågel med en fladdermusaktig flygstil. Den äter småfisk, bläckfisk och zooplankton.
  • Havssulor. Havssulan tillhör familjen sulfåglar. Den besöker land nästan uteslutet för att häcka och när den gör det så gör den det i stora kolonier med över tusen fågelpar.
  • Albatross. Har man mycket tur kanske man får se en albatross vid Hovs hallar. Den första gången en albatross någonsin skådades i Sverige var faktiskt just här.

Hovs Hallar Hotell – Perfekt för fågelskådning i Skåne

Hovs hallar är verkligen ett måste att ha upplevt, och varför inte då passa på att lyxa till det med en utsökt lunch eller middag i vår restaurang?  Vi är stolta att servera fisk, vilt och grönt från närområdet och våra duktiga kockar kan sannerligen konsten att komponera ihop den perfekta måltiden.

Du är alltid välkommen till oss på Hovs Hallar Hotell. Vi ser fram emot att få ta hand om dig!

Boka konferens vid havet

Hos oss kan ni konferera i en natur skapad av sol, vind och vatten. Totalt har vi fem konferenslokaler med olika storlekar, standard och prisklasser. Ett möte hos oss kombinerar effektivt arbete med underbar natur.

LÄS MER

Välkommen på lunch

Samtliga vardagar: 11.30-14.30

Lunchmeny denna vecka