SEVÄRDHETER I SKÅNE

ÖVERNATTA PÅ HOTELL HOVS HALLAR

Skåne är förutom Sveriges sydligaste landskap kanske även det vackraste. Från Malmös storstadspuls till sceniska Österlen har Skåne något för alla smaker. Ett av Skånes guldkorn, kanske smultronställenas smultronställe, är Hovs hallar på Bjärehalvön. Där, vid det böljande havet, har naturens gång skapat häpnadsväckande klippformationer som bjuder på en dramatisk och minnesvärd upplevelse. Och precis där finns vi – Hovs Hallar Hotell.

Sök lediga rum

Hotell med närhet till sevärdheter i Skåne

Vi är ett hotell med den ena foten i naturen och den andra i civilisationen. Till havet och de mystiska klipporna är det endast ett stenkast, och till Båstad eller Torekov ungefär tio minuter med bil. Hos oss bor man mysigt och ombonat, men samtidigt mitt i den Skånska naturens häftiga svängningar. Det är dessutom lätt att med bil ta sig till andra platser i Skåne från oss.

sevärdheter i skåne

Tips på sevärdheter i Skåne

Eftersom det finns så många sevärdheter i Skåne tänkte vi här ge några tips:

  • Glimmingehus. För den historieintresserade är Glimmingehus i sydöstra Skåne vid Vallby ett måste. Glimmingehus är namnet på en medeltida borg som faktiskt är den bäst bevarade i hela Norden. Borgen började byggas 1499 av den danske riddaren Jens Holgersen Ulfstand och var väldigt modern när den färdigställdes. Varför inte lyxa till det med en spännande guidad tur för att sedan ta en fika på det mysiga borgcaféet?
  • Malmö. Passa på att besöka Sveriges tredje största stad och spana in häftiga Turning Torso, strosa runt Lilla torg eller kanske bli inspirerad på Moderna Muséet? Malmö är smockfullt av sevärdheter.
  • Ale stenar. Det är svårt att inte vara fascinerad av uråldriga platser. Ale stenar är en skeppssättning från någonstans mellan 500 – 1000 e .Kr. Fornlämningen var gammal redan 1515 när den nämndes för första gången i en förteckning över Lunds stifts jordar. Den har under lång tid varit välbesökt av turister och kommer fortsätta att locka till sig nyfikna människor långt in i framtiden.
  • Lund. Det första man tänker när man hör “Lund” kanske är glada studenter. Det vore inte så konstigt med tanke på att Lunds universitet är ett av de mest kända i Sverige och Norden. Men Lund har mer att bjuda på än studentlivet. Staden är jättemysig och stoltserar med en maffig domkyrka som drar till sig besökare från hela världen. En tripp till Lund är helt enkelt en perfekt dagstur!

Hovs Hallar Hotell – En sevärdhet i sig

Även fast man besöker Skåne och inte bor hos oss så är det ändå värt att titta förbi. Klipporna vid Hovs hallar är verkligen ett måste att ha upplevt, och varför inte då passa på att lyxa till det med en utsökt lunch eller middag i vår restaurang?  Vi är stolta att servera fisk, vilt och grönt från närområdet och våra duktiga kockar kan sannerligen konsten att komponera ihop den perfekta måltiden. Du är alltid välkommen till oss på Hovs Hallar Hotell. Vi ser fram emot att få ta hand om dig!

Boka konferens vid havet

Hos oss kan ni konferera i en natur skapad av sol, vind och vatten. Totalt har vi fem konferenslokaler med olika storlekar, standard och prisklasser. Ett möte hos oss kombinerar effektivt arbete med underbar natur.

LÄS MER

Välkommen på lunch

Samtliga vardagar: 11.30-14.30

Lunchmeny denna vecka