SKÅNELEDEN – VANDRING NÄRA BÅSTAD OCH TOREKOV

HOTELL HOVS HALLAR

Vandra på Skåneleden

Att påstå att det finns mycket att se i vackra Skåne är inte direkt en underdrift. Landskapet bjuder på scenisk natur, storstadsliv och en rad historiska platser. För den vandringssugna kan man gå Skåneleden – en vandringsled på över 100 mil. Lyckligtvis består Skåneleden av fem mindre delleder, och det finns en del turer som man kan gå på en dag (eller två dagar inklusive övernattning). En av dessa finns på underbara Bjärehalvön där man från Båstad vandrar till Grevie genom Torekov för att sedan vandra tillbaka till Båstad. På vägen till Torekov passerar man genom naturreservatet Hovs hallar – ett kustområde med dramatiska klippformationer som enligt en del människor rentav känns “utomjordiska”. Och precis där finns vi, Hovs Hallar Hotell.

Sök lediga rum

Vandra skåneleden och boka hotell med ett stenkast bort

Eftersom vi är belägna på Bjärehalvön – endast tio minuter med bil från Båstad – så har vi bra koll på området. Planerar du att vandra Skåneleden i Båstadtrakten så bör du definitivt titta förbi oss när du vandrar genom Hovs hallar. Vi har i vår reception kartor över Skåneleden som vi gärna delar ut, och vår kunniga personal är glada över att kunna ge dig de rätta tipsen för att göra din vandring så skön och minnesvärd som möjligt.

skåneleden båstad torekov

Att tänka på inför en vandring på Skåneleden

Eftersom det finns så mycket att tänka på inför en vandring tänkte vi här passa på att ge några allmänna tips:

  • Väderlek. Ifall väderförutsättningarna inte är goda så kan att vandra på Skåneleden bli problematiskt och i värsta fall farligt. Därför är det bra att alltid kolla väderprognosen inför en vandring.
  • Utrustning. Det är ytterst viktigt att man är rätt utrustad för en vandring på Skåneleden. Olika vandringar kräver olika utrustningar beroende på område och längd, men a och o är att äga ett par gedigna vandringsskor. Man får tänka på att man ska gå långt och att det kanske inte alltid finns bra vägar.
  • Proviant. För en lyckad vandring bör man planera sina måltider så man ser till att energinivåerna är goda. Det är alltid bra att ha med sig energirika snacks såsom nötter ifall man skulle bli trött och hungrig. Ha även med en ordentlig vattenflaska eftersom det är jätteviktigt att inte bli uttorkad.
  • Koll på kartan. Idag behöver man knappt en fysisk karta eftersom man kan använda sig av GPSen i telefonen. Men det finns faktiskt inte signal överallt, så det är viktigt att man har med sig en fysisk karta under vandringen. Följer man leden går man antagligen inte vilse, men ifall man skulle råka göra det så kan en karta vara räddningen.

vandra skåneleden

Övernatta på Hovs Hallar Hotell under vandringen

Varför inte passa på att bo en natt hos oss under vandringen? Vårt strategiska och vackra läge i Hovs hallar gör oss till en utmärkt plats för övernattning. Hos oss sover du gott och bekvämt, och våra duktiga kockar ser till att du äter minst lika gott som du sover. Du är alltid välkommen att vila dina trötta ben hos oss på Hovs Hallar Hotell. Vi ser fram emot att få ta hand om dig!

Boka konferens vid havet

Hos oss kan ni konferera i en natur skapad av sol, vind och vatten. Totalt har vi fem konferenslokaler med olika storlekar, standard och prisklasser. Ett möte hos oss kombinerar effektivt arbete med underbar natur.

LÄS MER

Välkommen på lunch

Samtliga vardagar: 11.30-14.30

Lunchmeny denna vecka