UTFLYKTSMÅL SKÅNE

ÖVERNATTA PÅ HOTELL HOVS HALLAR

Skåne är förutom Sveriges sydligaste landskap kanske även det vackraste. Från Malmös storstadspuls till sceniska Österlen har Skåne något för alla smaker. Ett av Skånes guldkorn, kanske smultronställenas smultronställe, är Hovs hallar. Hovs hallar är ett naturreservat i nordvästra Skåne, utgjort av dramatiska klippformationer intill det böljande havet. En del besökare upplever Hovs hallar som en rentav utomjordisk plats, och precis där, i mystiken, finns vi – Hovs Hallar Hotell.

Sök lediga rum

Utflyktsmål i Skåne ett stenkast från havet

Vi är ett hotell med den ena foten i naturen och den andra i civilisationen. Till havet och de mystiska klipporna är det endast ett stenkast, och till Båstad eller Torekov ungefär tio minuter med bil. Hos oss bor man mysigt och ombonat, men samtidigt mitt i den Skånska naturens häftiga svängningar. Det är dessutom lätt att med bil ta sig till andra platser i Skåne från oss, särskilt i nordvästra Skåne eftersom det är där vi befinner oss.

utflyktsmål skåne

Utflyktsmål i nordvästra Skåne

Att påstå att det finns många utflyktsmål i Skåne är allt annat än att överdriva. Eftersom vårt hotell ligger i nordvästra Skåne tänkte vi ge några tips om vad man kan uppleva i närheten av oss:

  • Båstad. Båstad är nog allra mest känt för att vara platsen för Swedish Open – en internationell tennisturnering som lockar spelare och publik från hela världen. Men staden har mycket mer att erbjuda än så. Varför inte ta en fika på ett av stadens många mysiga caféer? Eller passa på att besöka konstnären Sven Lingardsz ateljé för garanterad inspiration?
  • Birgit Nilsson Museum. Vår kanske mest folkkära operasångerska genom tiderna, Birgit Nilsson, föddes faktiskt utanför Båstad. Idag är hennes barndomshem omgjort till ett populärt och fint museum om Birgit och hennes händelserika liv. Ta gärna en guidad tur för att unna dig en riktigt minnesvärd upplevelse.
  • Hallands väderö. Namnet till trots ligger faktiskt Hallands väderö i nordvästra Skåne, utanför Torekov. Ön är känd för sin natur och sitt djur- och växtliv. Här finns t.ex. Sveriges grövsta bergek som är namngiven efter Oscar den II:e. Kungen brukade nämligen stå under eken då han jagade harar.

utflyktsmål nordvästra skåne

Hovs Hallar Hotell – ett utflyktsmål i sig

Även ifall man besöker nordvästra Skåne och inte bor hos oss så är det ändå värt att titta förbi. Hovs hallar är verkligen ett måste att ha upplevt, och varför inte då passa på att lyxa till det med en utsökt lunch eller middag i vår restaurang?  Vi är stolta att servera fisk, vilt och grönt från närområdet och våra duktiga kockar kan sannerligen konsten att komponera ihop den perfekta måltiden. Du är alltid välkommen till oss på Hovs Hallar Hotell. Vi ser fram emot att få ta hand om dig!

Boka konferens vid havet

Hos oss kan ni konferera i en natur skapad av sol, vind och vatten. Totalt har vi fem konferenslokaler med olika storlekar, standard och prisklasser. Ett möte hos oss kombinerar effektivt arbete med underbar natur.

LÄS MER

Välkommen på lunch

Samtliga vardagar: 11.30-14.30

Lunchmeny denna vecka