VANDRINGSPAKET SKÅNE

ÖVERNATTA PÅ HOTELL HOVS HALLAR

Vandringspaket Skåne

Att påstå att det finns mycket att se i vackra Skåne är allt annat än en underdrift. Landskapet bjuder på storstadsliv, scenisk natur och en rad historiska platser. För den vandringssugna kan man gå en vandringsled på över 100 mil. Lyckligtvis består vandringsleden av fem mindre delleder, och det finns en del turer som man kan gå på en dag eller två dagar inklusive en övernattning. En av de sistnämnda finns på underbara Bjärehalvön där man från Båstad vandrar till Grevie genom Torekov för att sedan vandra tillbaka till Båstad. På vägen till Torekov passerar man genom naturreservatet Hovs hallar – ett kustområde med dramatiska klippformationer som enligt en del människor rentav känns “utomjordiska”. Och precis där finns vi, Hovs Hallar Hotell.

Sök lediga rum

Vårt strategiska läge gör oss till den perfekta platsen att övernatta på under en vandring genom Bjärehalvön. Varför inte unna dig ett vandringspaket där du förutom vandringen får sova i ett underbart rum på ett välrenommerat hotell och avnjuta en utsökt middag och frukost? Det är även en god idé att ha oss som bas och påbörja vandringen härifrån. Vi har stor koll på Bjärehalvön och har i vår reception kartor över Skåneleden som vi gärna delar ut.

vandring i skåne med övernattning

Att tänka på inför en vandring i Skåne med övernattning

Det finns mycket som bör tänkas på innan en vandring för att se till att den blir så lyckad som möjligt. Vi ger några exempel:

  • Väderlek. Ifall väderförutsättningarna inte är goda så kan vandringen i Skåne bli problematisk och i värsta fall farlig. Därför är det bra att alltid kolla väderprognosen inför en vandring.
  • Utrustning. Det är ytterst viktigt att man är rätt utrustad för en vandring i Skåne. Olika vandringar kräver olika utrustningar beroende på område och längd, men a och o är att äga ett par gedigna vandringsskor. Man får tänka på att man ska gå långt och att det kanske inte alltid finns bra vägar.
  • Proviant. För en lyckad vandring bör man planera sina måltider så man ser till att energinivåerna är goda. Det är alltid bra att ha med sig energirika snacks såsom nötter ifall man skulle bli trött och hungrig. Ha även med en ordentlig vattenflaska eftersom det är jätteviktigt att inte bli uttorkad.
  • Koll på kartan. Idag behöver man knappt en fysisk karta eftersom man kan använda sig av GPSen i telefonen. Men det finns faktiskt inte signal överallt, så det är viktigt att man har med sig en fysisk karta under vandringen. Följer man leden går man antagligen inte vilse, men ifall man skulle råka göra det så kan en karta vara räddningen.

Hovs Hallar Hotell – En sevärdhet i sig

Även fast man vill vandra i Skåne och inte bor hos oss så är det ändå värt att titta förbi. Klipporna vid Hovs hallar är verkligen ett måste att ha upplevt, och varför inte då passa på att lyxa till det med en utsökt lunch i vår restaurang?  Vi är stolta att servera fisk, vilt och grönt från närområdet och våra duktiga kockar kan sannerligen konsten att komponera ihop den perfekta måltiden. Du är alltid välkommen att vila dina trötta ben hos oss på Hovs Hallar Hotell. Vi ser fram emot att få ta hand om dig!

Boka konferens vid havet

Hos oss kan ni konferera i en natur skapad av sol, vind och vatten. Totalt har vi fem konferenslokaler med olika storlekar, standard och prisklasser. Ett möte hos oss kombinerar effektivt arbete med underbar natur.

LÄS MER

Välkommen på lunch

Samtliga vardagar: 11.30-14.30

Lunchmeny denna vecka