Aktiviteter Bjärehalvön – Nära Torekov och Båstad

Är du intresserad av att testa något nytt, kanske tillsammans med nära och kära? På Bjärehalvön i nordvästra Skåne finns ett stort utbud av aktiviteter. Här finns något för alla, oavsett tid på året. För de som gillar sportigare aktiviteter bjuder landskapet in till vackra löpnings- och cykelleder. Naturmänniskor kan också njuta av fantastiska bergsformationer och utflykter med vyer som slår det mesta. Även för de som är mer lagda åt det kulturella hållet finns mycket att hämta från Bjärehalvön. Om du brinner för god mat är du också rätt ute, med närproducerade råvaror och mysiga restauranger och krogar.

Hovs Hallar är ett hotell på Bjärehalvöns yttersta spets mellan Torekov och Båstad. Hotellet är beläget i ett naturreservat, vilket bjuder besökaren på en varierad och storslagen upplevelse. Här berättar vi lite om de många aktiviteter som erbjuds runt om på halvön. Om du blir sugen på att besöka Bjärehalvön tar vi emot bokningar direkt här på vår hemsida. Har du frågor kring aktiviteter eller vårt hotell är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Hovs Hallar

info@hovshallar.com
0431- 44 83 70

Kontakta oss gärna för mer information!

Namn*

E-post*

Meddelande

aktiviteter torekov

Sportaktiviteter – Aktiviteter på Bjärehalvön för den aktiva

Det är många som reser för hälsans skull. För de som tycker om att röra på sig passar Bjärehalvön utmärkt som resmål.

För de golfintresserade erbjuder vi på Hovs Hallar ett golfpaket, “Seaside Golf”. I detta paket ingår en endagsgreenfee, en trerättersmiddag och en övernattning, inklusive en riklig hotellfrukostbuffé. Detta kompletta paket är mycket populärt och passar alla golfare, ung som gammal, amatör som proffs.

För de som gillar ännu mer aktivitet bjuder det böljande landskapet på många vackra miljöer perfekta för löpning, cykling och vandring. Att motionera i denna omgivning känns bra i både kropp och själ.

Närheten till vattnet innebär också goda möjligheter för havsutflykter. Segling, motorbåt eller surfning? Valet är helt upp till dig, möjligheterna finns här.

Kulturaktiviteter i närheten av Torekov och Båstad

På Bjärehalvön kan man uppleva spektakulär natur. Bjärehalvön bjuder även på ett rikt och mångfasetterat utbud av kultur, här finns något för alla.  Även för de som är mer intresserade av kultur kan ett besök på Bjärehalvön vara av stort värde. Området har bland annat inspirerat många filmskapare. Ingmar Bergman valde Hovs Hallar till Sjunde Inseglet där riddaren spelar schack mot döden på stranden. Här spelades även filmen Ingenjör Andrés luftfärd in och även den filmen med Max von Sydow i huvudrollen. Ronja Rövardotters kända vårsskrik är inspelat på Hallands väderö som ligger alldeles utanför Torekov.

I Båstad, bara 15 minuter bort från Hovs Hallar, finns ett rikt kulturutbud. Här kan du besöka bl a Tennismuséet,  den kända väverskan Märta Måås Fjetterströms verkstad och bara några minuter från Hovs Hallar hittar ni även Birgit Nilssons Museum. Genom ett besök här får ni en inblick i hennes barndomshem som idag är själva museet och kan ta del av en guidad tur i boningshuset samt slå er ner i filmsalen för att njuta av Birgits röst och scenkonst. Under sommarsäsongen arrangeras även flera musikevenemang i och runt omkring Hovs Hallar och Båstad.

aktiviteter båstad

Gastronomiska aktiviteter på Bjärehalvön

Bjärehalvön har något för gourmeterna också. Många restauranger och krogar har gemensamt att de lägger stor vikt vid närproducerade råvaror. Detta märks också i smaken. En resa på Bjärehalvön i matens tecken är en fröjd.

I Båstad hittar man goda skaldjursrätter, möjligen de bästa i Sverige. Med utsikt över havet kan man avnjuta god mat med fantastisk vy att vila ögonen på.

På vårt hotell Hovs Hallar odlar vi våra egna råvaror och lagar mat på. Oavsett om du lämnar hotellet eller inte under din vistelse hos oss kan du räkna med att få god mat serverad, tillagad på klassiskt skånskt vis. Nordisk matlagning med fokus på närodlat, finess och spännande kombination.

Hovs Hallar – bästa hotellet för att utforska aktiviteter i Båstad och Torekov

Det finns många anledningar att besöka nordvästra Skånes Bjärehalvö, de många aktiviteter är en av dem. Boka din övernattning hos oss på Hovs Hallar! Du kan boka direkt här på vår hemsida. Om det är något du undrar eller funderar på är du välkommen att kontakta oss via telefon eller email. Alla kontaktuppgifter hittar du här på vår hemsida.

Varmt välkommen till oss på Hovs Hallar!